7 Mayıs 2009 Perşembe

Münevver Karabulut olayı birçok olayla benzerlik taşısa da, Türkiye için nadir gelen şanslardan biri. Onu farklı kılan şey, katilinin hatırlı bir işadamının oğlu olması mı ? öyle olmamalı.

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'un sevgilisi değil katilidir. "Suçu ıspatlanana kadar, herkes
masumdur." sözü akla gelebilir. Kaçanlar için bu söz geçerli değil.

İki boyutta inceleyelim. Önce olayları sonra sonuçlarını.

İki iddia var cinayetle ilgili. Birincisi, Münevver'in Cem isimli "sevgi"lisinin cinsel ilişki isteğini
reddetmesi. Evli çiftler arasında bile tartışmaya hatta cinayetlere götüren bu tür olaylar, "arkadaşlık" safhasında, tecavüz girişiminden başka hiçbir şey değildir. Bu nedenle bir başkasının kızının canına kıyılamaz. Yani Cem denen şahıs, Süreyya-Nagihan Karabulut'un evladını öldürmüştür, "sevgi"lisini değil.

İkinci iddia ise, şahsın babasının, annesini aldattığını Münevver'in bilmesi dolayısıyla cinayetin işlenmiş olması. Münevver'in günlüğünden yola çıkarak, bu ihtimal meydana geliyor. Peki Münevver'i öldürmek sonucu değiştirir mi, değiştirdi mi ? Kendi hatalarını, konuyla hiç alakası olmayanların canını alarak kapatmayı hangi mantık açıklayabilir ? Yanlışı yanlışla kapatmak yerine, yanlıştan dönmek en akılcı çözüm olsa gerek. Ama böyle bir vahşeti uygulayabilenlerden
akılcı bir çözüm beklemek de hata olur.

Sonuçlara gelecek olursak. Katil zanlısı firari. Artık "suçlu kim ?" diye aranmıyor, suçlunun kendisi aranıyor. Aranan kişi Garipoğlu şirketlerinin varisi. Yani hatrı sayılır bir ailenin oğlu. Peki Münevver kimdi ? Nagihan-Süreyya Karabulut çiftinin lise öğrencisi kızları. Onun okulu bittiğinde başına geçeceği bir şirketi yoktu belki. Ama, baba mirasına değil, kendi çabasıyla uzanacağı bir geleceği vardı.

Rolleri değiştirirsek; yani Münevver'in ailesi varlıklı olsaydı, katil zanlısı ne kadar sürede bulunurdu ? Tahmini 1-2 gün içinde. Peki ortalama bir ailenin çocuğu olan Münevver, bu suçu işlemiş olsaydı, ne kadar zamanda bulunurdu ? Yine 1-2 gün içerisinde.

Katil zanlısı 2,5 aydır bulunamıyor.Üstüne üstlük, İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah, Münevver'in ailesini, kızına sahip çıkmamakla suçluyor.Birazdan adaletin,bu olayda nasıl tecelli edeceğini belirteceğim.

Cem, Burgaz Rakı'nın şimdiki sahiplerinden Mehmet Nida Gariboğlu ile 38 yaşındaki Makbule Tülay Gariboğlu'nun çocuğu. Olayın basında bu kadar yer almasından rahatsızlar. Çünkü servetleri ve varisleri zarar görecek. Diğer tarafta bir kız çocuğu yok oldu ve ailenin yüreğine ateş düştü.

Kendimden bir gerçek olayla, Münevver'in ailesinin durumunu ve yakalandıktan sonra Cem Garipoğlu'nun akibetini anlatmak istiyorum.

Volkan, 2008 ağustos'unda trafik kazasında yaşamını yitirdi. 23 yaşında. Kamyon sürücüsü, polis raporunda %100 oranında suçlu. Olaydan 8 ay sonra mahkeme 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi ve temyize gönderdi. 2,5 yıl sonra sonuçlanacak olan temyizden gelecek karar, tahmini cezanın 2,5 yıla indirilmesi yönünde. Üstelik şuanda serbest. Bilinçli taksirden yargılanmasına rağmen. Sizce bu ceza adil mi ? Bilinçli bir şekilde adam öldürmenin cezası 2,5 yıl olabilir mi ?

Münevver'in ailesi, bütün bu olaylardan arınıp kızlarının acısını bile yaşayamıyor belki de. Ama onlar için hayat bitmiştir.

Peki ya Cem ? Belki 2,5 yıldan daha az, belki de kefaletle, iyi halden(!) para cezasıyla yaşamını sürdürmeye devam edecek. Türk halkı olarak
Münevver'e sahip çıkmazsak, bu olaylar devam edecek. "Cem Garipoğlu'na özendim." diyerek cinayet işleyenler devam edecek eğer birileri istifa
etmezse.

dünyayı kurcalayan adam

1 yorum:

S V dedi ki...

yazılanlar gerçekten ayrı bir tragedya komedya dahi diyebiliriz. Ortada insan hayatına karşı işlenmiş birden fazla suç vardır ve bu suçun Münevver Karabulut'un öldürülmesi suçunun delillerini karartmak için muazzam bir çaba vardır.

bloglarda yazarak sözlüklerde yazarak gazete röportajlarından medet umarak kendimizi artık kandırmayalım. Bu ülkede vergi kaçırmak ihale usulsüzlükleri benzeri briçok suç işleyen bir sürü aile var ve bu aileler muazzam haksız kazançları ile parti ilişkileri ile devlet ve kurumlarla mevki sahipleriyle ilişkileriyle cinayeti kolayca işleyip kolayca ve rahat yaşamaya devam edebiliyorlar.

Sözü uzatmaya gerek yok yapılması gereken somut duyarlılık ve eylemlerdir protesto veya enttellektüel tavır ülkemizde işe yaramaz. VforVendetta diyorum.

çocuklar benzinin 1 litresinin 3 lira olduğu bu ülkede kendimizi kandırmayalım. Somali Uganda ayarında bir ülkedir ülkemiz ve yöneticilerimiz hukuk Adalet ve Kolluk Mali sistem göstermeliktir. Kimbilir kaç Münevver katledildi haberimiz olmadı.

son olarak yıllar önce Edirne Cezaevinde Cinayetten hükümlü bir mahkum Cezaevi yerine Edirne'de son derece lüks bir otelde gününü gün ederken bir pavyonda birilerine kurşun yağdırmıştı. Siz cezaevlerinde mahkum olan herkesin gerçekten orada olduğunu mu sanıyorsunuz burası Türkiya çocuklar 25 yıl önce Mehmet Barlas vardı Birand vardı rte vardı garip oğulları ılıcakçocukları vardı hala varlar ve var olacaklar. Solculardan başka kimselere ceza işkence ölüm yoktur yüksek mevkilerde varsa tanıdığınız uyuşturucu ticareti yapıp ömür boyu hapis yerine bi kaç ay sözde ceza ile kurtulursunuz Engin Çeber kimdir peki Engin Temel cinayeti ile ilgili soruşturmanın adli makamlarca durdurulmasını Oray Eğinden başka yazan var mı? Ehliyetsiz araba kullanırken kaldırımda yürüyen insanların üzerine çıkıp öldüren politikacı bebelerinin yerine birileri üstlenmedi mi AKlamadı mı cinayetlerini. Unuttunuz mu unutmak için erken değil mi Cem'in annesi hangi partide politika yapmakta? işin özü bu ülke kimseye adalet falan sağlayamaz bu ülke Somali kadar sefil bir ülkedir. Değil diyenler özal'ın başlattığı 24 ocak faşizmini düne kadar kullanılan 100 milyonluk banknotları (100000000) ve 3 liraya (3 milyona) aldığı benzini düşünsün bizahhmet. birde bizim ahmet var çalık ahmet 750 milyon dolarlık krediyi bir günde alan ahmet mütedeyyindir marmariste gencin biri banka soymaya kalktı daha dün 20 bin lira borcu için budur işte bizim ellerde adalet!

Sana Türkiya diyorlar ama çocuk sen Somali'de Somali halkıyla Uganda Halkıyla aynı şartlarda yaşıyorsun farkında değilsin henüz. Adalete ve mülke benden selam söyle bebek!Mülkiye ise şarlatan yuvası olmuş bunu da not et bi yere lafla yürümez bu gemiler parmağını kıpırdatırsan da işkenceyle gebertiler adamı aman dikkat et! Dikkat Demokrasi sahteciliği kurbanı olabilirsiniz Demokrasi bu ise faşizm ne olaki. Sevgiler.

Yorum Gönder