30 Nisan 2009 Perşembe

söylenmemiş ne kaldı bilmiyorum..17 yaşında bir genç kız..güzel..soyadının gücü olan bir elemanın dikkatini çekiyor,klasik külkedisi masalını hayal ediyor belki..

sonra bir boşluk,sonra testereyle kesilmiş bi cesede dönüşmek,bulunması bir hikmetle mümkün olamayan katil,üçüncü sayfa haberi olmak,sabah programlarında tartışma konusu olmak..konuşması gerekenin susması,konuşanın ağzından işe yarar tek söz çıkmaması..
birilerinin kanının davasını gütmesine engel olamayan devletin,kağıt üstünde katille aynı haklara sahip olan kurbanın kanının hesabını soramaması..
tüm bu yolların nereye çıktığını hepimiz biliyoruz aslında,söylüyoruz ve söyledik de..bu ülkede herkes eşit,birileri biraz daha eşit..zamanaşımına uğrayan davalarımız,faili meçhullerimiz,faili malum ama bulunamayanlarımız var..bilindik hikayemiz,unutkanlık..
birini her ne sebepten olduysa öldürmeye,hem de en korkunç yollardan biriyle öldürmeye kendinde hak gören bir zihniyet,bir insan var..onu yetiştirmiş,şekillendirmiş ailesi var,benim söyleyecek binlerce sözüm ve kafamda yerleşmemiş uçuşan düşüncelerim var..
neden,nasıl,böyle bir şey mümkün olabilir ve bu durum bu kadar devam edebilir mi..şaka değil mi aslında..
dedim ya,söylenecek yeni bir şey yok..
mnemosyne

0 yorum:

Yorum Gönder